Hősök Tere workshop Zimbardo professzorral

Ma délután a Hősök Tere Kezdeményezés és a híres szociálpszichológus, Philip Zimbardo workshopján fogok csoportot vezetni. A Hősök Tere civil szerveződés a társadalmi közöny ellen.  Önkéntesei azért dolgoznak, hogy Magyarországon társadalmi norma legyen az együttérzés, és az, hogy teszünk egymásért. Ezért támogatom én is őket jelenlétemmel és munkámmal idén január óta.

Philip Zimbardo neve a stanfordi börtönkísérlet óta nagyjából mindenkinek ismerősen cseng. Ő volt az, aki rávilágított, jó emberek is tehetnek, tesznek rossz dolgokat. Meglepően könnyen, ráadásul. És ő volt az is, aki felismerte, hogy ez legtöbbünknél nem belülről fakad, hanem a környezet hat ránk zsibbasztóan. Majd kutatni kezdte, hogyan fordítható meg mindez, és válhatnak hétköznapi emberekből hétköznapi hősök.

A mai workshopon eddigi kutatói munkásságának mérföldköveiről fog mesélni nekünk. Mindezt saját bőrünkön is kipróbáljuk majd, kisebb gyakorlatokon keresztül. Izgalmas délutánnak nézünk elébe!

Legutóbb a Hösök Tere I. Alumni Találkozó megszervezése és lebonyolítása kapcsán találkoztam Zimbardo professzorral, akivel volt szerencsém egy hetes budapesti tartózkodása alatt többször is beszélgetni. Végig az volt a benyomásom róla, hogy energiakészlete kiapadhatatlan, és belső motorja a világ végéig is elvinné őt. Maradandó élmény ilyen emberrel találkozni, ráadásul egyből kettővel is, hiszen Orosz Györgyit, a Hősök Tere vezetőjét hasonló belső motor működteti. Ragadjátok meg a lehetőséget, és találkozzatok velük személyesen, amikor tehetitek!

img_20160601_205637