Ültessen el egy gondolatot!

Múlt héten a HeroiKon konferencián önkénteskedtem, a Hősök Tere Kezdeményezés csapatát erősítve. Benne voltam a szervezésben, ötletelésben a tavaszi gondolatcsírák elültetése óta, személyesen pedig a szünetprojektek kitalálásáért és koordinálásáért voltam felelős. Ugyanis az előadások közötti szünetekben aktivizáló, játékos és elgondolkodtató feladatokkal vártuk a résztvevőket. A konferenciával kapcsolatban fontos tudni, hogy az emberben lévő örök fejlődési potenciált csiklandozza, változásra késztet, tudatosít. A nap során elképesztő emberi történeteket hallottunk az előadóktól, hétköznapi emberektől, akik arra ösztönöztek, hogy elhiggyük, bármi lehetséges, amit az ember igazán el akar érni.

cofÉn az “Ültess el egy gondolatot!” szekció boldog ötletgazdája és helyszíni felelőse voltam. Az inspirálódott hallgatóság a szünetekben nálunk ültethette el gondolatait, hogy elhatározásai a jövőben szimbolikusan is virágot hozzanak. Hatalmas érdeklődés övezett minket, rengeteg hagyma lett elültetve lelkes célmegvalósítók keze által. A feladat otthon is tökéletesen kivitelezhető, csupán néhány dolog kell hozzá:

  • egy cserép,
  • némi virágföld,
  • virághagyma/virágmagok/egy szem termés,
  • toll és papírcetli
  • 1 db fogpiszkáló

A feladat a következő:

Az első, egyben legfontosabb dolgunk egy cél vagy elhatározás megfogalmazása, amelyet írjunk is le a papírcetlire. Legyen konkrét, elérhető, és elég fontos ahhoz, hogy tegyünk is érte. Dobjuk bele a cserépbe, majd tegyünk rá egy kis földet. Jöhet a virághagyma, vagy bármilyen ültethető mag, termés. Fedjük be földdel a cserép tetejéig, majd öntözzük meg kicsit. Ha szeretnénk, hogy elhatározásunk mindig szem előtt legyen, írjuk fel még egy cetlire, és tűzzük ki egy fogpiszkálóval a földbe.

cofNem maradt más hátra, mint viseljük gondját a ránk bízott lehetőségnek: a virághagymának és a célunknak. Tegyük jól látható helyre, hogy minden nap emlékeztessen rá, mire vállalkoztunk. Ne várjuk egyiktől se, hogy erőfeszítésünk nélkül fejlődjön. Tegyünk értük!

Kiválóan ültethetők ebben a hónapban a nárcisz, krókusz, tulipán és hóvirág hagymák, hogy néhányat említsek az általam ültetettek közül. Jó kertészkedést kívánok! 🙂

Íme az én virágoskertem. 🙂

sdrFotók: WoodAnn Decor